НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 6 с.л. брашно
- 80 мл олио и масло в съотношение 1:1
- 600 мл гореща вода
- 300г натрошено сирене
- щипка сол
И още:
- 50 г масло
- 1 ч.л. пушен червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Олиото и маслото се загряват.Прибавя се брашното с бъркане и се запържва 4-5 мин.
На тънка струя и с непрекъснато бъркане се прибавя горещата вода,така че да се разбива добре брашното и да не става кашата на топчета.Прибавя се щипка сол и се оставя да поври 5-6 мин.
Сиренето се натрошава и се прибавя в кашата,изчаква се 2-3 мин. и се отстранява от котлона.
Маслото се запържва,прибавя се червения пипер, и се сипва върху готовата каша.Може да я овкусите с любима подправка,но ние и така я харесваме!Бон апети с кашата на баба!
Моите милинки
Голяма пърленка - - за закуска, обяд и ...