НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-600г брашно/пресято/
-1ч.ч. /200г/ пудра захар/пресята/
-2бр. яйца
-1ч.ч. олио
-1ч.л. сода бикарбонат
-1ч.л. канела
-1ч.л. джинджифил на прах
-1с.л. оцет
-шам фъстък,смлени орехи,кокосови стърготини,шипков мармалад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата и олиото.Добавят се захарта,меда,канелата,джинджифила,содата,угасена в оцета.Всичко се разбърква добре.Малко по малко прибавяме брашното.Месим, докато тестото спре да лепне по ръцете.Оформяме топчета с големината на малък орех.Нареждаме в тава,покрита с хартия за печене.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна десетина минути.След като сладките изстинат, ги слепваме две по две с шипков мармалад.На водна баня разтопяваме 200г черен шоколад с 50 мл олио.Топваме сладките в разтопения шоколад и ги овалваме в смлени орехи,шам фъстък или кокос.Оставяме върху хартия за печене да изстине глазурата.Друг вариант е топчетата да се овалват в белтък и смлени орехи и да се нареждат върху хартия за печене.