НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 кг бутер тесто /замразено/
- 2 жълтъка
- 4 с.л. олио
- семена сусам и мак
- едра сол,на кристали
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изваждам тестото от фризера половин час преди да започна да ги приготвям.Когато се отпусне,го разгъвам и намазвам с жълтък ,разбит с олио.Половината тесто поръсвам с маково семе,а другата половина със сусам.А със сол поръсвам цялото тесто.Тази половина със сусама нарязах на ленти с дължина 5 см и ширина 2 см.Другата половина я нарязах на по-дълги ленти - 10 см и същата ширина.Преди това с длани притиснах семената и кристалчетата сол,за да не се отделят при усукването на лентите. Върху тава,покрита с хартия за печене нареждам на разстояние усуканите ленти.При усукването внимавам намазаната част да остане отгоре.Пека на предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.Изваждам и подреждам в открит съд.Остават хрупкави и ронливи и на следващия ден.Идеални за детско парти или за мезе към бирата на татковците!☺