Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2021 14:14 - ГАЛАКТОБУРЕКО СЪС СУРОВ КАДАИФ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1036 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато ми попадне суров кадаиф/а това рядко се случва/, фантазията ми веднага заработва на бързи обороти!Толкова много и красиви неща можем да оформим с него!И тъй като в къщи гръцкият сладкиш галактобуреко е един от любимите,реших този път да съчетая продуктите,които имах и да създам нещо ново,с непознат вкус.Рискувах,но опитът се оказа успешен!Един от дегустаторите каза,че даже в турска сладкарница не е опитвал нещо подобнво!А той е познавач!Това беше най-милият комплимент и най-голямото признание за мен.А когато децата са харесали ястието ми и аз съм доволна!Ето и рецептата:



 

image

 

 


 

image

 



 

image

 



 

image

 



 

image

 



 

image

 

 



 

image             image
        image
 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 500 г суров кадаиф

- 180 г разтопено масло


За крема:


- 1 л прясно мляко

- 4 големи яйца

- 200 г захар

- 150 г пшеничен грис

- 2 с.л. царевично нишесте/може и бяло брашно/

- щипка сол

- 2 п. ванилия


За сиропа:

- 750 мл вода

- прясно изцеден сок от един портокал

- прясно изцеден сок от 1/2 лимон

- 700 г захар

- 2 п. ванилия


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разстиламе кадаифа в тава и го разделяме,за да няма снопчета.В една малка купичка оформяме топка кадаиф като кошничка.Предварително мислено го разделяме на осем части.Ще се получат осем порции.Изглеждат големи,но всъщност десертът е много въздушен и фин.Ох,аз май се отплеснах!След като сме оформили кошничките,напълваме ги с крем /една супена лъжица с връх/.Загръщаме краищата и обръщаме топките в тава.Преди печене поливаме всяка топка с разтопено масло.Печем на 160 градуса до зачервяване.Изваждаме от фурната и оставяме сладкиша да изстине.Приготвяме сиропа,като смесваме всички съставки и след като поври около 2-3 минути го отстраняваме от огъня.Оставяме го настрани да изстине до около 37 градуса/топъл,но не горещ,още по-добре ще бъде ако разполагате с термометър за готвене/.Поливаме всяка топка поотделно.Оставяме една нощ сладкиша в хладилник,за да поеме сиропа.Отгоре кадаифа остава хрупкав,а в основата мек и нежно сиропиран.

Приготвяне на крема:В купата на планетарен миксер поставих 600 г прясно мляко,яйцата,захарта,нишестето,гриса,солта,ванилията.Включих на ниска степен да се смесват.През това време поставих останалото мляко на котлона.Когато то завря,прибавих на тънка струйка,като постоянно разбърквах сместа от миксера.Бърка се до сгъстяване на крема,за да не загори.Отстраняваме го от котлона и го оставяме и него да изстине.И след това действаме по вече споменатия начин.

 
image  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 538257
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930